L'ARBRE DELS PROBLEMES

El fuster que jo havia contractat per ajudar-me adobar una vella granja, acabava de finalitzar un dur primer dia de feina. La seva serra elèctrica es va fer malbé i li va fer perdre una hora de feina, després, el seu antic camió es negà a arrencar. Mentre el portava a casa, s'assegué en silenci. Un cop vam arribar, em convidà a conèixer la seva família. Mentre ens dirigíem a la porta es va aturar breument davant d'un petit arbre, tocant les puntes de les branques amb ambdues mans. Quan es va obrir la porta, ocorregué una sorprenent transformació.

El seu bronzejat rostre estava ple de somriures. Abraçà els seus dos petits fills i li donà un petó a la seva esposa. Posteriorment m'acompanyà fins el meu cotxe. Quan vam passar a prop de l'arbre, vaig sentir curiositat o li vaig preguntar sobre el que havia vist fer una estona abans.

-Oh! Aquest és el meu arbre dels problemes- respongué-. Sé que no puc evitar tenir problemes a la feina, però una cosa és segura: els problemes no pertanyen ni a la casa ni a la meva dona ni als meus fills. Així que, senzillament, els penjo de l'arbre cada nit quan arribo a casa. Després, al matí els agafo un altre cop. El divertit és- afegí somrient-, que quan surto pel matí a recollir-los, no n'hi ha tants com els que recordo haver penjat durant la nit anterior...

 

  Traducción al catalán por Lucila Isabel (luci@tinet.org)
   
 
 

Elena Fernández Bayo (artesbayo@gmail.com)

   
   
 
PINCHA ABAJO PARA CONSEGUIR LOS LIBROS DE LAS HISTORIAS
 
 
 
 
 
 

© WWW.LUZYSABIDURIA.COM