RITUS INDI

Coneixes la llegenda del ritus de pas de lajoventut delsindis Xerokee?

El seu pare el porta al bosc, amb els ulls embenats i el deixa sol. Ell te la obligació de seure en un tronc tota la nit i no treure’s la bena fins que els rajos del sol brillen a través del matí.

Ell no pot demanar ajut a ningú. Un cop que sobrevisqui tota lanit, ja serà un home. Ell no pot parlar als altres nois sobre aquesta experiència degut a que cada noi ha d’entrar a la masculinitat pel seu compte.

El nen està naturalment atemorit. Ell pot sentir tota clase de sorolls. Bèsties salvatges que ronden al seu voltant.Potser algun ésser humà li pot fer mal. Sent bufar el vent i cruixir l’herba, ell assegut estoicament al tronc, sense treure’s la bena, ja que és la única manera en que podrà arribar a ser un home.

Per últim, després d’una nit horrible, el sol apareix i al treure’s la bena, és llavors quan descobreix a son pare assegut junt a ell. El seu pare va vetllar per ell tota la nit per protegir-lo del perill

Així, nosaltres tampoc estem sols. Encara quan no ho sabem, sempre hi ha algú que està vetllant per nosaltres, assegut a un tronc al nostre costat. Quan venen els problemes, elque hem de fer és només confiar.

 

  Traducción al catalán por Lucila Isabel (luci@tinet.org)
   
 
 
   
   
 
PINCHA ABAJO PARA CONSEGUIR LOS LIBROS DE LAS HISTORIAS
 
 
 
 
 
 

© WWW.LUZYSABIDURIA.COM

contador de visitas